Ajankohtaista

Suositellut

Kirja julkaistu: Mikä psykoterapiassa auttaa? Integratiivisen lähestymistavan perusteita

Otsikossa mainittu kirja on julkaistu Editan ja Suomen Psykologiliiton Persona Grata-sarjassa  IPY:n jäsenten merkittävällä myötävaikutuksella (https://www.editapublishing.fi/oppimateriaalit/tuote/mika-psykoterapiassa-auttaa-integratiivisen-lahestymistavan-perusteita).

Teokseen on koottu psykoterapia-alan asiantuntijoiden ajantasainen käsitys siitä, mitkä asiat vaikuttavat psykoterapian onnistumiseen. Lähestymistapa on erilaisia psykoterapiasuuntauksia, menetelmiä ja tutkimustietoa yhdistelevä. Kirjassa kerrotaan mm. terapeuttisesta yhteistyösuhteesta, terapeutin ja asiakkaan vaikutuksesta psykoterapian onnistumiseen sekä integratiivisesta työskentelytavasta. Lisäksi kartoitetaan mm. kehityspsykologisen, lääketieteellisen ja neuropsykologisen tiedon integrointia psykoterapeutin tietopohjaan. Kirja käsittelee myös kaikkia psykoterapeutteja koskettavia käytännön kysymyksiä kuten kriisien kohtaamista sekä kehollisuuden merkitystä psykoterapiassa.

Tämä kirja on ensimmäinen suomenkielinen integratiivista lähestymistapaa esittelevä teos. Se on tarkoitettu kaikille psykoterapeuteille ja psykoterapeuteiksi opiskeleville sekä muille hoitoalan työntekijöille, jotka itse käyttävät terapeuttisia menetelmiä työssään tai ohjaavat asiakkaitaan psykoterapiapalveluiden pariin. Kirjoittajina on kymmenen psykoterapia-alan asiantuntijaa: prof. Jarl Wahlström (JY), prof. Karl-Erik Wahlberg (JY), prof. (emeritus) Mikael Leiman, lehtori Kirsti-Liisa Kuusinen (JY), lehtori Hely Kalska (HY), PsL Pirjo Lehtovuori, PsT Katja Kurri, PsL Harri Valkonen, PsL Gudrun Kristmansdottir ja PsL Teemu Ollikainen. Kirjan ovat toimittaneet PsT Sanna Eronen ja PsL Paula Lahti-Nuuttila.

IPYN PORINAILLAT

IPY käynnisti marraskuussa jäsenten toiveesta vapaamuotoiset PORINAILLAT. Uusi tapahtuma keräsi ensimmäisellä kerralla pienen porukan. Ilta oli oikein antoisa ja keskustelua käytiin mm. lääkityksen alaslaskusta terapian aikana ja kehollisuuden huomioimisesta psykoterapiatyössä.

Porinailtojen tarkoituksena on tarjota jäsenille mahdollisuus keskustella psykoterapiaintegraatioon ja toimiviin psykoterapiakäytäntöihin liittyvistä kysymyksistä muiden integratiivisesti ajattelevien kanssa.

Ilmoittaudu keskusteluiltaan osoitteeseen info@integratiivinenpsykoterapia.fi viimeistään kaksi päivää ennen tapahtumaa. Korona-tilanteen vuoksi 4.9.2020 klo 19 Porina-ilta pidetään verkossa. Saat osallistumislinkin digibaariin sähköpostiisi 15 min ennen Porina-illan alkua.

Syksyn porinat ovat perjantaisin 4.9.2020, 2.10.2020 ja 13.11.2020 klo 19.

Prof. Bruce Wampold Suomessa! Siirretty syksyyn 21.11.2020!

Yhdistyksen järjestämää koulutusta!

Korona-tilanteen vuoksi toukokuulle sovittu koulutus on siirretty syksyyn.

Professori Bruce Wampold kouluttaa Helsingissä 21.11.2020 otsikolla: Improving Psychotherapy Outcomes, One Therapist at a Time.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus jäädä istumaan iltaa pikkujoulujen merkeissä. Vanhat ilmoittautumiset ja maksusuoritukset siirretään sellaisinaan tuolle päivälle. Mahdolliset peruutukset maksutta 31.10.2020 mennessä yhdistyksen sähköpostiin info@integratiivinenpsykoterapia.fi. Uusia ilmoittautumisia otetaan vastaan 31.10.2020 asti. Uudet ilmoittautumiset koulutukseen tästä.

HUOM. Early-bird ilmoittautumiset eivät enää ole mahdollisia

Kirjasuositus: Terapiasuhteessa olemisen taito

Terapiasuhteessa olemisen taito -kirja on julkaistu (https://www.editapublishing.fi/tuote/terapiasuhteessa-olemisen-taito), alla kirjan esittelyteksti ja kansikuva:

Terapiasuhteessa olemisen taito
(toim. Päivi Turpeinen ja Riikka Nurmento)

Psykoterapeuttisen työn keskeinen tavoite on tarjota asiakkaalle kokemus kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta – senkaltainen hyvä kokemus vuorovaikutuksesta, joka monilla psykoterapiaan hakeutuvilla on jäänyt hauraaksi. Psykoterapeutit tunnistavat yleisesti hyvän terapiasuhteen merkityksen sekä terapian mahdollistavana että hoitavana ulottuvuutena. Myös psykoterapian tuloksellisuustutkimusten pohjalta tiedetään, että terapiasuhteen laatu on keskeinen kaikkien terapioiden tuloksellisuuteen vaikuttava tekijä.

Terapiasuhdetta erilaisten asiakkaiden kanssa rakentaessaan terapeutti kohtaa monenlaisia kysymyksiä ja haasteita. Tämä kirja on syntynyt näiden kysymysten pohtimisesta. Terapiasuhteessa olemisen taito on psykoterapeuteille, psykoterapiaopiskelijoille, psykologeille, psykiatreille ja muille psykiatrian alan työntekijöille suunnattu teos, jossa esitetään teoria- ja tutkimuspohjaista tietoa terapiasuhteesta tukemaan kliinistä terapiatyötä. Kirjoittajat ovat psykoterapeutteja, psykoterapian tutkijoita ja kouluttajia, joita yhdistää kiinnostus uusimpaan psykoterapiatutkimukseen.

Kirja edustaa integratiivista lähestymistapaa, jossa yhdistetään tietoa psykoterapiatutkimuksesta sekä eri psykoterapiasuuntauksista. Kirjan näkökulma hyödyttää näin ollen eri teoreettisista viitekehyksistä käsin terapiatyötä tekeviä ja mahdollistaa kirjan käytön erityyppisissä hoitokonteksteissa ja psykoterapian alan koulutuksissa.